Łosoś pacyficzny
NAZWA: Łosoś pacyficzny (nerka)
NAZWA ŁACIŃSKA: Oncorhynchus nerka
OBSZAR POŁOWOWY: FAO 67 pn.-wsch. część O. Spokojnego, FAO 61 pn. – zach. część O. Spokojnego
„Nerka” to gatunek łososia pacyficznego, który jako jedyny, aby wychować potomstwo potrzebuje dostępu do jezior. Ubarwienie jego ciała zmienia się z wiekiem i jest zależne od warunków, w których żyje.
Mięso łososia pacyficznego ma naturalnie intensywny, czerwony kolor, jest bardzo smaczne i delikatne. Nie jest jednak tak tłuste jak łososia norweskiego. Doskonale smakuje wędzony, pieczony, smażony, grillowany. Można go również dodać do sałatek lub past.
To doskonała propozycja dla restauratorów.
W sprzedaży:
ŁOSOŚ PACYFICZNY NERKA PATROSZONY Z GŁOWĄ
Rozmiar: 1,8 – 2,3 kg
Pakowanie: IQF, A 500kg
Produkcja: morska
Pochodzenie: Kanada, USA