Łosoś pacyficzny

NAZWA: Łosoś pacyficzny (nerka)

NAZWA ŁACIŃSKA: Oncorhynchus nerka

OBSZAR POŁOWOWY: FAO 67 pn.-wsch. część O. Spokojnego, FAO 61 pn. – zach. część O. Spokojnego

 

„Nerka” to gatunek łososia pacyficznego, który jako jedyny, aby wychować potomstwo potrzebuje dostępu do jezior. Ubarwienie jego ciała zmienia się z wiekiem i jest zależne od warunków, w których żyje.

Mięso łososia pacyficznego ma naturalnie intensywny, czerwony kolor, jest bardzo smaczne i delikatne. Nie jest jednak tak tłuste jak łososia norweskiego. Doskonale smakuje wędzony, pieczony, smażony, grillowany. Można go również dodać do sałatek lub past.

To doskonała propozycja dla restauratorów.

 

W sprzedaży:

 

ŁOSOŚ PACYFICZNY NERKA PATROSZONY Z GŁOWĄ

Rozmiar: 1,8 – 2,3 kg 

Pakowanie: IQF, A 500kg

Produkcja: morska

Pochodzenie: Kanada, USA 

 

 

Łosoś pacyficzny nerka paski wędzony na gorąco Łosoś pacyficzny nerka filet wędzony na zimno