Sielawa amerykańska

NAZWA: Sielawa amerykańska

NAZWA ŁACIŃSKA: Coregonus artedi

OBSZAR POŁOWOWY: złowiono w wodach śródlądowych (Kanada)

 

To ryba słodkowodna zamieszkująca zimne jeziora Kanady. Jest bardzo wrażliwa na zawartość tlenu w wodzie, co wskazuje, iż zasiedla tylko najczystsze zbiorniki.

Jej mięso jest smaczne, białe i sprężyste. Łatwo można oddzielić je od ości co sprawia, iż z powodzeniem może być serwowana najmłodszym. 

Polecana w postaci smażonej, pieczonej lub grillowanej. 

 

W sprzedaży:

 

SIELAWA PATROSZONA Z GŁOWĄ

Rozmiar: bez rozmiaru

Pakowanie: blok, A 34,02 kg, IQF 

Produkcja: lądowa

Pochodzenie: Kanada

 

SIELAWA CAŁA

Rozmiar: bez rozmiaru

Pakowanie: IQF, A 34,02 kg

Produkcja: lądowa

Pochodzenie: Kanada