Szczupak pospolity

NAZWA: Szczupak pospolity

NAZWA ŁACIŃSKA: Esox lucius

OBSZAR POŁOWOWY: złowiono w wodach śródlądowych

OKRES OCHRONNY: 01.01 – 30.04

WYMIAR OCHRONNY: 50 cm

 

Mięso szczupaka jest białe, dość zwarte i delikatne w smaku. Pod względem wartości odżywczych to cenne źródło jodu, witaminy PP, selenu, kwasów omega-3 oraz witaminy D i magnezu. Szczupaka można smażyć, dusić, zapiekać oraz faszerować.

W sprzedaży:

 

  • patroszony z głową

 

ryby mrożone - szczupak pospolity

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.