Szczupak pospolity

NAZWA: Szczupak pospolity

NAZWA ŁACIŃSKA: Esox lucius

OBSZAR POŁOWOWY: złowiono w wodach śródlądowych (Kanada)

 

Szczupak, zwany również królem słodkowodnych drapieżców. To prawdziwy mistrz – atakuje szybko, z dużą siłą a ułożone do wewnątrz zęby powodują, że schwytana ofiara nie ma szans na ucieczkę.

Mięso szczupaka jest koloru biało-perłowego, delikatne i smaczne. Doceniają je restauratorzy ze względu na oryginalność oraz bardzo efektowny wygląd ryby upieczonej w całości.

 

W sprzedaży:

 

SZCZUPAK POSPOLITY TUSZA

Rozmiar: 0,5 – 1 kg, 1-2 kg

Cięcie:

Pakowanie: A34,02 kg, IQF

Produkcja: lądowa

Pochodzenie: Kanada 

 

SZCZUPAK POSPOLITY PATROSZONY

Rozmiar: 1-2kg, 2-4kg

Pakowanie: A 34,02 kg, IQF

Produkcja: lądowa

Pochodzenie: Kanada

 

SZCZUPAK POSPOLITY FILET ZE SKÓRĄ

Rozmiar: 200-400

Pakowanie: A5kg, IQF, glazura 5%

Produkcja: lądowa

Pochodzenie: Kanada