Małże chilijskie z chili wędzone na gorąco

Małże mają duże znaczenie gospodarcze w krajach śródziemnomorskich i są tam spożywane pod różną postacią –  jako dodatek do makaronów, risotto, sałatek lub duszone w aromatycznych sosach. 

My postanowiliśmy pójść o krok dalej. Nasza propozycja to małże wędzone na gorąco. Ich mięso jest żółte do pomarańczowego, zwarte, ale jednocześnie miękkie. Posmak rybny jest ledwo wyczuwalny, a wyrazisty smak nadaje papryka chili, w której marynuje się małże przed wędzeniem.

Znakomita propozycja dla restauracji.

 

Małże chilijskie z chili wędzone na gorąco

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.