Kergulena

NAZWA: Kergulena

NAZWA ŁACIŃSKA: Champsocephalus gunnari

OBSZAR POŁOWOWY: FAO 48 arktyczna część O. Atlantyckiego, FAO 58 arktyczna i pd. część O. Indyjskiego

 Kergulena zamieszkuje wody oceanu Atlantyckiego i południowego Pacyfiku. Konsumenci na całym świecie doceniają jej smak. Mięso białe, zwarte, łatwo odchodzi od ości. Ze względu na doskonały smak proponujemy usmażenie jej w tradycyjny sposób z dodatkiem soli i pieprzu.

Ze względu na walory smakowe i niewielkie rozmiary to doskonała propozycja dla restauracji.

 

W sprzedaży:

 

KERGULENA ODGŁOWIONA ( mrożona z wnętrznościami)

Rozmiar: 200+

Cięcie: 

Pakowanie: IQF, A5kg (20% glazury)

Produkcja: morska

Pochodzenie: Chile

 

KERGULENA CAŁA 

Rozmiar: 250+

Pakowanie: IQF, A5kg

Produkcja: morska

Pochodzenie: Chile

 

 

 

 

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.