Karmazyn tusza wędzony na gorąco

Pięknie wybarwiona ryba z rodz. Sebastidae. 

Mięso karmazyna jest niemalże śnieżnobiałe, soczyste i ma delikatny smak, przypominający nieco dorsza. Miomery łatwo się oddzielają, ości przy kręgosłupie można bez problemu usunąć. Charakteryzuje się małą zawartością tłuszczu i cholesterolu, zawiera głównie kwasy 1-nasycone. Jest źródłem pełnowartościowego białka i z powodzeniem może zastąpić mięso zwierzęce. Stanowi bogate źródło fosforu, selenu, wit. B12.

 

Karmazyn tusza wędzony na gorąco

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.