Halibut kawałki wędzony na gorąco

Halibut, zwany również halibutem grenlandzkim. Gatunek ryby morskiej z rodziny flądrowatych. Zamieszkuje chłodne wody morskie, których temperatura nie przekracza 6 st. Celsjusza.

Jego mięso jest białe, bardzo smaczne, delikatne i dość tłuste. Ości tylko przy kręgosłupie, bardzo łatwo oddzielają się od mięsa. Jest rybą bogatą w kwasy Omega-3, wit. A, D, B, łatwo przyswajalne białko oraz szereg pierwiastków chemicznych tj.: miedź działającą przeciwbakteryjnie, żelazo wspomagające pracę mózgu, cynk i selen. Odkryto, że tłuszcz z halibuta ma właściwości przeciwbólowe. Łagodzi sztywność i ból stawów, towarzyszący problemom reumatycznym. 

Halibuta lubią niemalże wszyscy, a ci którzy go nie znają muszą koniecznie poznać jego smak. To doskonała propozycja zarówno dla klientów detalicznych, jak i dla restauratorów.

 

Halibut kawałki wędzony na gorąco

 

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.