Tilapia

NAZWA: Tilapia

NAZWA ŁACIŃSKA: Cichlidae

OBSZAR POŁOWOWY: hodowla

 

Tilapia w warunkach naturalnych żyje głównie w Afryce. Ta dostępna na rynku pochodzi z hodowli. 

Jej mięso jest chude i stanowi źródło łatwo przyswajalnego białka oraz wit. D, B12, fosforu i potasu. W smaku tilapia jest delikatna i soczysta, bardzo łatwo się ją filetuje, nie posiada małych, kłopotliwych ości. Przy smażeniu wydziela znikome ilości typowo rybiego zapachu. Można ja smażyć, grillować, przyrządzać na parze.

 

W sprzedaży:

 

TILAPIA FILET B/S

Rozmiar: 300-500, 500-700 

Pakowanie: IQF, A 5kg, 20% glazury

Produkcja: lądowa

Pochodzenie: Wietnam

 

 

 

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.