Sielawa amerykańska
NAZWA: Sielawa amerykańska
NAZWA ŁACIŃSKA: Coregonus artedi
OBSZAR POŁOWOWY: złowiono w wodach śródlądowych (Kanada)
To ryba słodkowodna zamieszkująca zimne jeziora Kanady. Jest bardzo wrażliwa na zawartość tlenu w wodzie, co wskazuje, iż zasiedla tylko najczystsze zbiorniki.
Jej mięso jest smaczne, białe i sprężyste. Łatwo można oddzielić je od ości co sprawia, iż z powodzeniem może być serwowana najmłodszym.
Polecana w postaci smażonej, pieczonej lub grillowanej.
W sprzedaży:
SIELAWA PATROSZONA Z GŁOWĄ
Rozmiar: bez rozmiaru
Pakowanie: blok, A 34,02 kg, IQF
Produkcja: lądowa
Pochodzenie: Kanada
SIELAWA CAŁA
Rozmiar: bez rozmiaru
Pakowanie: IQF, A 34,02 kg
Produkcja: lądowa
Pochodzenie: Kanada