Makrela tusza wędzona na gorąco

Makrela to jedna z najbardziej popularnych ryb w Polsce. Zawiera duże ilości kwasów tłuszczowych omega-3 i 6, witamin A, B, D oraz szereg dobroczynnych pierwiastków jak fosfor, selen czy miedź. 

Mięso makreli jest perłowe do brunatnego, ma lekko kremową konsystencję i daje nam szereg możliwości w kuchni. Z makreli zrobimy kotlety rybne, farsz do pierogów, szereg past, sałatkę lub domowy paprykarz. 

Ważna informacja: na rynku polskim pojawiła się makrela, która zamiast wędzić producenci moczą w płynie wędzarniczym. Taka metoda produkcji wpływa również na jej smak. My nie używamy tych specyfików – wędzimy nasze ryby tylko w tradycyjny sposób, przy użyciu bukowych zrębków wędzarniczych.

 

Wyroby garmażeryjne Makrela tusza wędzona na gorąco

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.