Ryba maślana kawałki wędzona na gorąco

Ryba maślana nie jest popularna w Polsce. Warto jej jednak spróbować. Mięso jest biało-perłowe, nie zauważymy oddzielających się miomerów, konsystencja jak sama nazwa wskazuje przypomina masło. W wielu krajach gatunek bardzo ceniony ze względu na wyborny smak mięsa. 

Polecamy do restauracji – ze względu na to, iż ryby tej nie można spożywać w dużej ilości idealnie sprawdzi się jako oryginalna przekąska.

 

 

Ryba maślana kawałki wędzona na gorąco 

 

 

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.