Trewal

NAZWA: Trewal

NAZWA ŁACIŃSKA: Seriolella porosa

OBSZAR POŁOWOWY: FAO 87 pd.-zach. część O. Spokojnego

 

Trewal to ryba z rodziny okoniokształatnych, występująca u wybrzeży Ameryki Pd.

Mięso trewala jest zwarte, smaczne, kremowo-białe, soczyste ale nie tłuste. W mięsie poza kręgosłupem nie znajdziemy kłopotliwych ości. W Polsce znany w postaci wędzonej, używany do produkcji rozmaitych past i sałatek.

 

W sprzedaży:

 

TREWAL TUSZA

Rozmiar: 525- 700, 700-875g 

Cięcie: N/C

Pakowanie: A20 kg 

Produkcja: morska, lądowa

Pochodzenie: Chile 

 

 

 

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.