Flądra

NAZWA: Flądra

NAZWA ŁACIŃSKA: Platichthys flesus

OBSZAR POŁOWOWY: FAO 27 IIId

WYMIAR OCHRONNY: 25cm

OKRES OCHRONNY: 15.02-15.05

 

Jedna z popularniejszych ryb morza Bałtyckiego. Mięso ma charakterystyczny, maślany smak, jest soczyste i delikatne. Wadą jest dość duża ilość ości, ze względu na to nie jest polecana dla małych dzieci. Są to ryby chude i niskokaloryczne. Doskonale smakuje smażona lub upieczona w folii.

 

W sprzedaży:

  • tusza,

świeża flądra

 

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.