Węgorz
NAZWA: Węgorz
NAZWA ŁACIŃSKA: Anguila anguila
OBSZAR POŁOWOWY: FAO 21 pn.- zach. część Oceanu Atlantyckiego, FAO 27 pn.-wsch. część O. Atlantyckiego, FAO 34 wsch. -śr. część O. Atlantyckiego, FAO 37 M. Śródziemne i M. Czarne
Węgorz to ryba żyjąca w rzekach i jeziorach, ale rozmnażająca się w silnie zasolonych wodach morza Sarggasowego.
To jedna z najtłuściejszych ryb. Jego mięso jest białe, delikatne, łatwo oddziela się od ości. Ze względu na swój oryginalny wygląd oraz walory smakowe jest prawdziwym rarytasem dla najbardziej wymagających klientów. Ma szereg zastosowań w kuchniach całego świata, doskonała propozycja na bankiety, przyjęcia oraz do restauracji.
W sprzedaży:
WĘGORZ DZIKI PATROSZONY
Rozmiar: 600-800, 800-1000, 1000+
Pakowanie: blok, A20
Produkcja: morska
Pochodzenie: Holandia
WĘGORZ HODOWLANY PATROSZONY (Anguilla rostrata)
Rozmiar: 600-800, 800-1000, 1000+
Pakowanie: blok, A20kg
Produkcja: hodowla
Pochodzenie: Chiny<br>