Miętus królewski

NAZWA: Miętus królewski, Miętus oceaniczny

NAZWA ŁACIŃSKA: Genypterus capensis, Genypterus blacodes

OBSZAR POŁOWOWY: 

 

Gatunek ryby z rodziny wyślizgowatych. Mięso delikatne, białe, czasem określane jako lekko słodkawe, części konsumentów w smaku przypomina dorsza. Praktycznie pozbawiony ości bocznych, dzięki czemu mięso łatwo oddziela się od kręgosłupa. W kuchni daje spore możliwości. Można go smażyć, grillować, dusić, piec. My polecamy przyrządzenie miętusa w pomarańczach, z imbirem i sosem sojowym.

 

W sprzedaży:

 

MIĘTUS KRÓLEWSKI

Rozmiar: 200-400, 300-500, 400-600, 600-800 

Cięcie: 

Pakowanie: SHP, Ca20 

Produkcja: morska

Pochodzenie: Hiszpania 

 

 

 

Seamor
Zaawansowane ustawienia cookies

W naszym serwisie używamy plików cookies (tzw. ciasteczek), które zapisują się w przeglądarce internetowej Twojego urządzenia.
Dzięki nim zapewniamy prawidłowe działanie strony internetowej, a także możemy lepiej dostosować ją do preferencji użytkowników. Pliki cookies umożliwiają nam analizę zachowania użytkowników na stronie, a także pozwalają na odpowiednie dopasowanie treści reklamowych, również przy współpracy z wybranymi partnerami. Możesz zarządzać plikami cookies, przechodząc do Ustawień. Informujemy, że zgodę można wycofać w dowolnym momencie. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce Cookies.