Węgorz

NAZWA: Węgorz

NAZWA ŁACIŃSKA: Anguila anguila

OBSZAR POŁOWOWY: FAO 21 pn.- zach. część Oceanu Atlantyckiego, FAO 27 pn.-wsch. część O. Atlantyckiego, FAO 34 wsch. -śr. część O. Atlantyckiego, FAO 37 M. Śródziemne i M. Czarne

 

Węgorz to ryba żyjąca w rzekach i jeziorach, ale rozmnażająca się w silnie zasolonych wodach morza Sarggasowego.

To jedna z najtłuściejszych ryb. Jego mięso jest białe, delikatne, łatwo oddziela się od ości. Ze względu na swój oryginalny wygląd oraz walory smakowe jest prawdziwym rarytasem dla najbardziej wymagających klientów. Ma szereg zastosowań w kuchniach całego świata, doskonała propozycja na bankiety, przyjęcia oraz do restauracji.

 

W sprzedaży:

 

WĘGORZ DZIKI PATROSZONY

Rozmiar: 600-800, 800-1000, 1000+

Pakowanie: blok, A20 

Produkcja: morska

Pochodzenie: Holandia 

 

WĘGORZ  HODOWLANY PATROSZONY  (Anguilla rostrata) 

Rozmiar: 600-800, 800-1000, 1000+

Pakowanie: blok, A20kg

Produkcja: hodowla

Pochodzenie: Chiny<br>

 

 

ryby mrożone - węgorz węgorz wędzony patroszony