Kergulena

NAZWA: Kergulena

NAZWA ŁACIŃSKA: Champsocephalus gunnari

OBSZAR POŁOWOWY: FAO 48 arktyczna część O. Atlantyckiego, FAO 58 arktyczna i pd. część O. Indyjskiego

 Kergulena zamieszkuje wody oceanu Atlantyckiego i południowego Pacyfiku. Konsumenci na całym świecie doceniają jej smak. Mięso białe, zwarte, łatwo odchodzi od ości. Ze względu na doskonały smak proponujemy usmażenie jej w tradycyjny sposób z dodatkiem soli i pieprzu.

Ze względu na walory smakowe i niewielkie rozmiary to doskonała propozycja dla restauracji.

 

W sprzedaży:

 

KERGULENA ODGŁOWIONA ( mrożona z wnętrznościami)

Rozmiar: 200+

Cięcie: 

Pakowanie: IQF, A5kg (20% glazury)

Produkcja: morska

Pochodzenie: Chile

 

KERGULENA CAŁA 

Rozmiar: 250+

Pakowanie: IQF, A5kg

Produkcja: morska

Pochodzenie: Chile