Zakład przetwórczy – Seamor
Nasz zakład znajduje się w prawobrzeżnej części Szczecina, w dzielnicy Podjuchy.
Jako producenci żywności mamy świadomość jak duża ciąży na nas odpowiedzialność. Wiemy jak ważne jest, aby to właśnie z pożywieniem dostarczać niezbędne składniki odżywcze, dlatego w naszej firmie stawiamy na zdrowie i tradycję. W procesie produkcji stosujemy naturalną metodę solankowania i wędzenia naturalnymi zrębkami wędzarniczymi z drewna bukowego. Nasz zespół tworzą tylko wykwalifikowani pracownicy, którzy dokładnie wiedzą jak stworzyć produkt, który zachowa wszystkie cenne wartości odżywcze.
Nasze ryby to bogate źródło niezbędnych kwasów tłuszczowych, witamin oraz mikroelementów. Zdaniem dietetyków ich mięso przewyższa pod względem wartości odżywczych wołowinę, wieprzowinę czy drób. Warto również wspomnieć, iż 99% sprzedawanych przez nas ryb to gatunki dziko żyjące, niehodowlane, czyli nie poddawane działaniu środków farmakologicznych, dodatków paszowych i in.
Już w 460 r. p.n.e. Hipokrates, jeden z najwybitniejszych prekursorów współczesnej medycyny mawiał:
„Twoje pożywienie powinno być twoim lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem”, dlatego zachęcamy do tego, aby nasze ryby gościły na Państwa stołach każdego dnia.