Kergulena
NAZWA: Kergulena
NAZWA ŁACIŃSKA: Champsocephalus gunnari
OBSZAR POŁOWOWY: FAO 48 arktyczna część O. Atlantyckiego, FAO 58 arktyczna i pd. część O. Indyjskiego
Kergulena zamieszkuje wody oceanu Atlantyckiego i południowego Pacyfiku. Konsumenci na całym świecie doceniają jej smak. Mięso białe, zwarte, łatwo odchodzi od ości. Ze względu na doskonały smak proponujemy usmażenie jej w tradycyjny sposób z dodatkiem soli i pieprzu.
Ze względu na walory smakowe i niewielkie rozmiary to doskonała propozycja dla restauracji.
W sprzedaży:
KERGULENA ODGŁOWIONA ( mrożona z wnętrznościami)
Rozmiar: 200+
Cięcie:
Pakowanie: IQF, A5kg (20% glazury)
Produkcja: morska
Pochodzenie: Chile
KERGULENA CAŁA
Rozmiar: 250+
Pakowanie: IQF, A5kg
Produkcja: morska
Pochodzenie: Chile