Szczupak pospolity
NAZWA: Szczupak pospolity
NAZWA ŁACIŃSKA: Esox lucius
OBSZAR POŁOWOWY: złowiono w wodach śródlądowych (Kanada)
Szczupak, zwany również królem słodkowodnych drapieżców. To prawdziwy mistrz – atakuje szybko, z dużą siłą a ułożone do wewnątrz zęby powodują, że schwytana ofiara nie ma szans na ucieczkę.
Mięso szczupaka jest koloru biało-perłowego, delikatne i smaczne. Doceniają je restauratorzy ze względu na oryginalność oraz bardzo efektowny wygląd ryby upieczonej w całości.
W sprzedaży:
SZCZUPAK POSPOLITY TUSZA
Rozmiar: 0,5 – 1 kg, 1-2 kg
Cięcie:
Pakowanie: A34,02 kg, IQF
Produkcja: lądowa
Pochodzenie: Kanada
SZCZUPAK POSPOLITY PATROSZONY
Rozmiar: 1-2kg, 2-4kg
Pakowanie: A 34,02 kg, IQF
Produkcja: lądowa
Pochodzenie: Kanada
SZCZUPAK POSPOLITY FILET ZE SKÓRĄ
Rozmiar: 200-400
Pakowanie: A5kg, IQF, glazura 5%
Produkcja: lądowa
Pochodzenie: Kanada